Om bokbinderihörnan

Om bokbinderihörnan...

Den här bloggen handlar om handbundna böcker och jag lägger bl a in bilder på en del av de böcker jag själv binder. Länkar till andra bokbinderibloggar, föreningar, tutorials och annat som har med bokbinderi att göra kommer också att dyka upp här.

torsdag 29 september 2011

En riktig långbänk

Det blev inget bokbindande igår heller, men vi närmar oss...

Långa arbetsbänken är numera fixad. Det har varit ett litet mellanrum mellan själva arbetsbänken och den list som har suttit där, samt har listen varit väl nött och "flisig". Inte så bra om man ska lägga försättspapper där, då dessa kan rispas upp och bli fula.

Det har vi fixat och vi började med att avhjälpa det lilla mellanrummet med drevning. Först använde vi trälim och ett lagom tjockt snöre, för att därefter stryka dit ett lager träspackel. När detta sedan torkat, slipade Hasse till ytan, för att få bort flisorna och till sist lackades trälisten.

Hans slipar trälisten


Drevad, jämnslipad och lackad
Vi hann också med att dammsuga golven, så gott det gick med en dammsugare som saknar originalrör och borste, så om någon känner någon, som känner någon... som har en gammal, fungerande dammsugare som de vill bli av med, så är vi i föreningen intresserade! Golvtvätt hanns också med.

Så samlade vi ihop diverse häftkrokar och annat och stoppade ner i lådor, så det inte ser stökigt ut i lokalen.

Förbättring av målningen på toaletten, samt målning av listerna därinne hanns också med, innan vi slutade för kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar