Om bokbinderihörnan

Om bokbinderihörnan...

Den här bloggen handlar om handbundna böcker och jag lägger bl a in bilder på en del av de böcker jag själv binder. Länkar till andra bokbinderibloggar, föreningar, tutorials och annat som har med bokbinderi att göra kommer också att dyka upp här.

torsdag 8 september 2011

Skinnskåpet

Vi har nu gått igenom skinnskåpet i bokbinderilokalen. Det var alldeles proppfullt med diverse skinn tidigare, så fullt att vi riskerade att dränkas i skinn, när vi öppnade det. Många av skinnen var gamla och spröda och vi hade ingen koll på vilka skinn som går att använda till bokbinderi, vilka som inte fungerar till bokbinderi, men som är bra nog att behålla och använda till något annat, samt vilka som bara är skräp.

Som tur är, fick vi hjälp av Roger Johansson (tack Roger!) att sortera ut alla dåliga skinn. Det blev totalt 6 svarta sopsäckar med skräpskinn, som får gå till tippen!

Skinnet till vänster: Get och skinnet till höger: Nöt.
Egen ägo, ej föreningens.

Då skulle man kunna tro att skåpet är tomt nu då. Men icke! Det finns mängder med skinn kvar, inte en enda hylla gapar tom, snarare är hyllorna fortfarande välfyllda. Däremot har vi en betydligt bättre överblick i skåpet, skinnen är färgsorterade och alla skinnen är användbara på ett eller annat sätt.

Med risk för att stöta mig med ormälskarna: Vi hittade flera ormskinn, varav de flesta är fullt användbara, vilka fick mig att vilja testa att binda in en bok med ormskinn. Det fanns också en del småbitar ödleskinn, varav en del säkert går att använda till något, dock ej bokbinderi.

Ödleskinn, från föreningens skinnskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar