Om bokbinderihörnan

Om bokbinderihörnan...

Den här bloggen handlar om handbundna böcker och jag lägger bl a in bilder på en del av de böcker jag själv binder. Länkar till andra bokbinderibloggar, föreningar, tutorials och annat som har med bokbinderi att göra kommer också att dyka upp här.

måndag 29 april 2013

1984 på Konstakademiens bibliotek

Just nu pågår en bokbinderiutställning i Konstakademiens bibliotek. Det är elever från Leksands folkhögskolas bokbinderilinje som ställer ut sina verk och temat är George Orwells 1984.

Utställningen inleddes lördagen den 13 april, då jag var där och tittade och jag passade också på att ta några bilder på de olika bokverken. Tyvärr är fotona tagna genom glasmontrar och dessutom med fönster i bakgrunden, vilket inte ger den bästa bildkvaliteten, men jag hoppas ändå att det ska gå att se något sånär hur böckerna ser ut.

Min favorit var nog boken med dockögon på pärmarna. Inte helt lättläst, kanske, och definitivt inte en bok du lätt trycker in i bokhyllan bland alla andra böcker, men jag tycker att idén på ett bra sätt illustrerar bokens innehåll:


Dockögon!
Även denna boken, som är häftad på taggtråd kan väl sägas illustrera bokens innehåll. Fast jag skulle inte direkt vilja sitta uppkrupen i soffhörnan, för en mysstund, med den boken i knät.

Häftad på taggtråd.

Slutligen har vi de lite mera normala, betydligt mera läsvänliga, böckerna. Där var det en blandad kompott, där både skinnband, klot och papper, häftning direkt på skinn och en ohäftad bok i låda ingick.

Blandade bindningstekniker.
Utställningen håller på ytterligare några dagar, fram till den 4 Maj, för den som är intresserad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar