Om bokbinderihörnan

Om bokbinderihörnan...

Den här bloggen handlar om handbundna böcker och jag lägger bl a in bilder på en del av de böcker jag själv binder. Länkar till andra bokbinderibloggar, föreningar, tutorials och annat som har med bokbinderi att göra kommer också att dyka upp här.

söndag 17 juni 2012

Bonniers STORA kokbok

Hans har hållit på att binda in Bonniers stora kokbok. Ja, STOR är verkligen rätta ordet! Den är riktigt stor och otymplig, ungefär i A4-format.

Han började redan innan han gick Saras kurs med att förse boken med försätts, inte helt perfekt, men för en total novis, som han var då han började med den, är det helt klart godkänt.

Bonniers stora kokbok

Under våren har han satt på pärmar, klot och pärmpapper och lyckade få till boken över förväntan. Eftersom boken är så stor, var det ett bra val att låta klotet gå ut så långt på pärmarna, samt att göra riktigt stora hörn. Här är också ett bra bevis på att man ska våga ta ut svängarna lite grann, då man väljer ut klot och pärmpapper. Papperet han valt är ganska murrigt, med många olika färger och nyanser, men där den senapsgula färgen går igen både i klotet och papperet. Ett mörkare klot, och det kunde lätt ha blivit för murrigt. Med andra ord kontrasterar papperet riktigt bra mot klotet, samtidigt som det också tar upp klotets färg.

2 kommentarer:

  1. Den blev ju riktigt fin. Jag har en Bonniers stora kokbok också och den är verkligen tung och otymplig.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tycker också den blev riktigt bra. Han valde färger som fungerade riktigt fint tillsammans.

    SvaraRadera