Om bokbinderihörnan

Om bokbinderihörnan...

Den här bloggen handlar om handbundna böcker och jag lägger bl a in bilder på en del av de böcker jag själv binder. Länkar till andra bokbinderibloggar, föreningar, tutorials och annat som har med bokbinderi att göra kommer också att dyka upp här.

torsdag 7 juli 2011

Receptbok - fortsättning

Receptboken blev helt färdig idag. Jag återanvände dekorationen med en blomma på, som tidigare satt på framsidan och en liten bit till höger om den syns två små hål. Där ska jag trä igenom ett tygband och knyta fast en liten träslev, som även den satt på den gamla receptboken.

Som klot använde jag ett tyg i 100% bomull, belagt med akrylat och förstås avsett att användas som bordsduk. I mitt tycke fungerar det lika bra som klot till en receptbok! Fördelen är förstås att den går att torka av, om man skulle råka spilla något på den.

På insidan av pärmarna har jag klätt boken med ett blått klot, samma som jag använde till pärmarna på Larvs FKs årstidningar, Hedensborgarn. Det passade bra ihop med "klotet" på utsidan.

 Nu är det bara insatsen, med alla recepten, kvar att sätta in, men det får vänta några dagar, då den finns hos min mamma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar