Om bokbinderihörnan

Om bokbinderihörnan...

Den här bloggen handlar om handbundna böcker och jag lägger bl a in bilder på en del av de böcker jag själv binder. Länkar till andra bokbinderibloggar, föreningar, tutorials och annat som har med bokbinderi att göra kommer också att dyka upp här.

fredag 28 augusti 2009

Svaga ögonblick

I ett mycket svagt ögonblick lovade jag min pappa att binda in Larvs FKs årstidning, Hedensborgar'n, under semestern. Problemet är att alla årgångar fram till och med år 1999 är stencilerade A4 och alltså inte bundna i lägg. Nåja, jag räknade ut att japansk bindning kan fungera och har försökt mig på en variant av det och om jag får säga det själv, så blev resultatet riktigt lyckat:
...och här är det helt färdiga resultatet:De färdiga inbundna årgångarna sträcker sig från år 1972-1999, men jag har gjort färdigt pärmarna för årgångarna 2000-2009 redan, även om jag inte påbörjat att binda in dem ännu. Däremot är det något lättare att binda dem, eftersom de är häftade på samma sätt som en dags- eller veckotidning, med häftklamrar i ryggen och endast ett lägg.


Namn och årtal saknas på bokryggarna, men ska sättas på så småning om. Vi har också funderat på att försöka få till klubbmärket på framsidan. De har blå-vitt som färger (därav det blåa klotet) och det skulle fungera fint att bara färga in det som ska vara vitt och låta klotet representera den blå färgen, men vi har inte riktigt fått klart för oss hur vi ska göra än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar