Om bokbinderihörnan

Om bokbinderihörnan...

Den här bloggen handlar om handbundna böcker och jag lägger bl a in bilder på en del av de böcker jag själv binder. Länkar till andra bokbinderibloggar, föreningar, tutorials och annat som har med bokbinderi att göra kommer också att dyka upp här.

tisdag 26 november 2013

Sally Salminen x 3

I onsdags blev S. klar med tre böcker av Sally Salminen.

Papperspärmen är bevarad.

Hon har hållit på med dem en längre tid, de de allihopa hade många lägg och har tagit ganska lång tid att binda om. Efter omhäftningen var hon dessutom tvungen att lägga dem i press, innan hon sätte dit pärmarna, eftersom de annars hade blivit betydligt tjockare över ryggen, än i framkant.

Boken nästan klar.
Bara försättsen som ska limmas och
sista pressningen kvar.
Ett annat problem hon hade var att hitta rätt klot och omslagspapper till dem, då bilderna på papperspärmarna hade lite olika färger, samtidigt som hon förstås ville att de skulle se enhetliga ut, när de väl står i bokhyllan. Till slut fastnade hon för ett ljusgrått klot, med en aning blåton i och parade ihop det med ett blåmelerat omslagspapper, som jag tycker passar mycket bra ihop.


3 x Sally Salminen klara för bokhyllan!
(Och läshörnan)
Extra kul är det att S. vågat sig på att använda klot i en färg som kanske inte direkt brukar vara förstavalet och slutresultatet skäms inte alls för sig. Böckerna blev jättefina och kommer pryda sin plats i bokhyllan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar