Om bokbinderihörnan

Om bokbinderihörnan...

Den här bloggen handlar om handbundna böcker och jag lägger bl a in bilder på en del av de böcker jag själv binder. Länkar till andra bokbinderibloggar, föreningar, tutorials och annat som har med bokbinderi att göra kommer också att dyka upp här.

torsdag 11 oktober 2012

Kungsholmen

Kristin hade med sig ett mindre restaureringsobjekt förra onsdagen: En bok om Kungsholmen av Per Anders Fogelström och med illustrationer av Slas; Stig Claesson.

Häftningen och försättsen var det inget fel på. Likaså var pärmarna i utmärkt skick, men däremot höll ryggen på att lossna och hon var därför tvungen att ersätta den med en lösrygg, samt en bit klot.

En bok om Kungsholmen av Per Anders Fogelström,
med illustrationer av Stig Claesson

Med såhär vackra pärmar, teckningen fortsätter för övrigt även på bakre pärmen, ville Kristin förstås försöka undvika att dölja alltför mycket av Slas teckning, så hon kunde inte använda sig av en alltför bred klotremsa. Det blev lite pillrigt när hon skulle få in klotet i bokens huvud och fot, men med lite möda, så gick det bra.

Tyvärr ger inte bilden klotet rättvisa. I verkligheten skimrar det i lite olika nyanser, beroende på hur ljuset faller, men grundfärgen i klotet är en blålila nyans, som även återfinns i Slas teckning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar