Om bokbinderihörnan

Om bokbinderihörnan...

Den här bloggen handlar om handbundna böcker och jag lägger bl a in bilder på en del av de böcker jag själv binder. Länkar till andra bokbinderibloggar, föreningar, tutorials och annat som har med bokbinderi att göra kommer också att dyka upp här.

lördag 11 februari 2012

Mera färdigbundet...

Flera av mina bokbinderivänner börjar också bli färdiga med sina senaste alster och här är två helt färdiga böcker av S:

S. färdiga böcker
 Den vänstra boken är bunden med klot längst hela framkanten. Enligt S. valde hon att göra det på grund av att det inte fanns tillräckligt med papper till att göra den vanliga bindningen med enbart hörnen. Såhär i efterhand kan i varje fall jag tycka att det gjorde desto mera för designen, som blev riktigt bra!

Den andra boken är nog bättre som den är, med vanliga hörn, i stället för klot längs framkanten. Tyvärr tog jag inget kort på försättsen till den boken. De är handgjorda och innehåller lite växtdelar och är jättesnygga! Växtdelarna visade sig enligt S. dock vara en liten utmaning. Försättsen var så svåra att skära till i papperssaxen, så hon fick skära dem för hand. Kan vara bra att veta för framtiden, om jag eller någon annan får för sig att använda liknande papper som försätts.

1 kommentar:

  1. Fina böcker!. Jag håller med dig om att designen blev bra på det sätt som S gjorde.

    SvaraRadera