Om bokbinderihörnan

Om bokbinderihörnan...

Den här bloggen handlar om handbundna böcker och jag lägger bl a in bilder på en del av de böcker jag själv binder. Länkar till andra bokbinderibloggar, föreningar, tutorials och annat som har med bokbinderi att göra kommer också att dyka upp här.

lördag 21 januari 2012

Påfyllning i överfyllda bokhyllan

Idag har jag varit på träff med släktforskargruppen i Stockholm på Nordiska museet. Vi är ett gäng, bosatta i Stockholmsområdet, som har hållit på att träffas ända sedan vi gick första släktforskarutbildningen i Härnösand för några år sedan och som träffas lite då och då och prata om vad vi håller på att forska om för närvarande.

Idag diskuterade vi ganska allmänt om släktforskning och kom bland annat in på häxor, häxprocesser och häxbränningar. Efter avslutat möte och matintag, knallade några av oss iväg till museets shop. Naturligtvis hittade en av oss boken Häxkonster och kärleksknep, därtill till det facila priset av 95 kronor, varefter boken förstås måste införskaffas, med påföljande, men angenäma, problem att hitta en plats för den i den redan välfyllda bokhyllan.

Häxkonster och kärleksknep
av Ebbe Schön.

Efter det letade vi oss tillbaka till Fatburen, för lite botaniserande bland böckerna där. I boken Linköpings stift i ord och bild hittade jag lite uppgifter om en av mina präsanor, Laurentius Laurentii Laurinus (1577-1656) och till och med en bild, efter ett porträtt som finns i Häradshammars kyrka.

Allt som allt ett lyckat botaniserande både i museets boksamling och shop.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar