Om bokbinderihörnan

Om bokbinderihörnan...

Den här bloggen handlar om handbundna böcker och jag lägger bl a in bilder på en del av de böcker jag själv binder. Länkar till andra bokbinderibloggar, föreningar, tutorials och annat som har med bokbinderi att göra kommer också att dyka upp här.

söndag 21 augusti 2011

Årsboken 2011

Släktforskarnas Årsbok 2011 hann precis komma innan jag åkte iväg på semester, men tyvärr har jag inte ännu hunnit läsa igenom den.Jag har i varje fall så här långt kunnat konstatera att åtminstone en av artiklarna; "Från hednatid en talrik och hedrad släkt.", av Urban Sikeborg, som handlar om den så kallade Bureätten och som jag, liksom troligtvis flera hundratusen andra Svenskar, härstammar ifrån. Lite svårt att inte härstamma från släkten, om man som jag, har anor från Skellefteå socken och släkten härstammar från Bure i samma socken.

Tydligen har det kommit fram nya rön om släktens ursprung, så när jag väl tar tag i det veritabla ormbo som forskningen i Bureätten är, så kanske det går att få ihop en något så när trovärdig genealogi på den grenen, med hjälp av Sikeborgs artikel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar